darioWebBlog 
blog na serveru dacicko.info
dario (@) dacicko.info
blog navazující na Acta Populi ze serveru iregionu Dačicko
o hraničním regionu a o jiných věcech
výběr z místních událostí, místního a přespolního tisku, psaného i mluveného, Listy JZM, Ozvěny JZM, Jarmark, Telčské listy, Město Dačice informuje, http://www.dacice.cz/, http://www.dacice.info/, http://www.slavonice-mesto.cz/, http://www.slavonice.cz/,http://www.telc-etc.cz/, http://www.mesto-jemnice.cz/, http://www.studena.cz/, http://www.thayaland.at, http://www.kraj-jihocesky.cz, http://www.kr-vysocina.cz, a jiné zdroje.
Jyxo.cz hledej   na internetu na dacicko.info
  blog 2004  | acta populi 2000-2003 články, komentáře, rozhovory
  49. týden | 2004 |

30.11.2004 dacicko.info - do odkazů z iregionu jsem přidal odkaz na Dačickou tvrz, neoficiální stránky Komorního souboru ZUŠ Dačice - Los Banditos Band, Motard klub Dačice a Stránky bývalých žáků ZŠ ul. Boženy Němcové Dačice

www.slavonice-mesto.cz 29.11.2004 Slavonice - mají nové internetové stránky od webhouse.cz (Česká vydavatelská pro internet s.r.o.). Stránky jsou zatím ve výstavbě a zkušebním provozu. Starý web se přesunul na www.i.slavonice-mesto.cz

  48. týden | 2004 |

nova.cz 25.11.2004 TV Nova - TV NOVA odprodala svůj podíl ve slovenské televizi JOJ společnosti Grafobal Group, která vedle TV NOVA byla v televizi JOJ 50-ti procentním akcionářem. Celá transakce musí být ještě schválena slovenskou „Radou pre vysielanie a retransmisiu“. Obě smluvní strany se dohodly, že veškeré další podmínky transakce včetně ceny nebudou komentovat.

dacicko.cz 23.11.2004 Dačice - na náměstí se začaly vánočně zdobit sloupy veřejného osvětlění.

23.11.2004 Maršov - dnes jsem si všimnul nových stránek místní části Studené, Maršova u Heřmanče na adrese www.marsov.studena.cz

  47. týden | 2004 |

24cz 17.11.2004 TV 24.cz - nová česká "parlamentní" televize 24.cz začala řádné vysílání. Vysílá přes satelit a na kabelových sítítch. Vysílání zprostředkovává společnost UPC. (viz. zpráva z 30.9.2004)

tvin.sk 15.11.2004 TVin.sk - dnes začalo zkušební vysílání slovenské internetové televize TVin. Její ředitel je bývalý redaktor TV Markíza Braňo Král. Vysílat bude zatím pouze vlastní tvorbu: "koncerty, hitparádu, upútavky na kiná, politicko-diskusnú talkshow, ekonomický magazín, IT techológie, právnický magazín, chat so známymi osobnosťami, zábavné relácie a pod." Vysílají z hotelu Flóra na Zlatých pieskoch v Bratislavě. Oficiální vysílání začne 1.12.2004.

  46. týden | 2004 |

dacicko.info 13.11.2004 Dačice - včera jsem si všimnul, že se v Dačicích Za Lávkama přejmenovala "Budvarka" na "Disco Apollo". A českobudějovický pivovar Budvar se zaměnil za Ježka z Pivovaru a sodovkárny Jihlava a.s.

volby.cz 13.11.2004 volby.cz - skončily volby do senátu, v druhém kolem dostal dosavadní senátor Václav Jehlička, kandidát za KDU-ČSL, 63,91% hlasů (44,89% v prvním kole) a Erich Janderka, z ODS, 36,08% hlasů (21,76% v prvním kole), účast v II. kole byla 14,12% (Dačice).

dacicko.info 9.11.2004 Dačice - dnes celý den sněžilo. Napadl první sníh letošní zimy. Letos přijel "Martin na bílém koni" o dva dny dříve než je dáno podle kalendáře ;-).


volby.cz 8.11.2004 volby.cz - skončily volby do zastupitelstva krajů. Z Dačic se do zastupitelstva dostal Pavel Habr za ODS, t.č. místostarosta města Dačice. Je to první zástupce Dačic v krajském zastupitelstvu.
Volby do senátu budou pokračovat druhým kolem a rozhodovat se budeme mezi Václavem Jehličkou, dosavadním senátorem (www.jehlicka.info) a Erichem Janderkou ;-(žádné informace o něm se ke mě nedostaly).


  45. týden | 2004 |

3.11.2004 dacicko.info - v odkazech iregionu jsem opravil adresu iObchodu a přidal stránky VDL Bova, stránky studentů sexty dačického gymnázia, neoficiální stránky ZŠ Komenského, pracoviště Bratrská ulice a stránky svářečské školy z Kunžaku.



| archiv starších zpráv |
  L.P.2004
home | prosinec 12_2004 | listopad 11_2004 | říjen 10_2004 | září 09_2004 | srpen 08_2004 |

13.11.2004 podzimní volby 2004
Po dva pátky (a soboty) jsme opět mohli využít své svobodné volební právo získané někdy před necelými patnácti lety. Správně píši a zdůrazňuji slovo mohli, protože 30 nebo dokonce 14 procent účasti není nijak masové využití jednoho z nejzákladnějších práv svobodného občana po kterém před těmi patnácti lety všichni tak volali.
Přitom to nebyla nějak těžká volba, našel jsem v kandidátkách několik místních občanů, kteří kandidovali za různé strany. Takže když s jedním kandidátem nebo s politickou stranou, za kterou kandiduje, nesouhlasím, tak mohu vybrat jiného z jiné strany. Jak jednoduché ;-). Ale zřejmě nejjednodušší je nevyužít své volební právo a nevybrat žádného kandidáta. "Vždyť jsou všichni stejní..."
Stejní nejsou, bylo to vidět i na předvolebních setkání. Někteří žádné nepořádali, někteří ano, ale nedali o něm moc dobře vědět. A když už dali, tak zase zájem nebyl velký nebo bylo vidět, že se kandidát má ještě mnoho co učit. Zde je vidět, že za těch skoro 15 let, se politiku nikdo pořádně nenaučil, a proto máme z politiků tzv. blbou náladu. Uklidňovat by nás nemělo ani to, že jinde je to podobné...
Před volbami jsem se zaměřil na to, jestli náhodou někteří kandidáti využili internet ke své předvolební kampani. Z kandidátů do krajského zastupitelstva internet nevyužil ani jediný (vynechám-li přehled kandidátů na stránkách politických stran). U kandidátů do senátu to již bylo lepší. Myslím, že většina kandidátů internetovou stránku měla. Je to zřejmě dáno tím, že kandidát do senátu si většinou vedl předvolební kampaň sám a kandidáti do krajského zastupitelstva se spoléhali na svou politickou stranu (zde měli velkou šanci nezávislí, bohužel ji asi nevyužili). Počkáme do dalších voleb a uvidíme, zda-li se něco změní.
»»»

16.9.2004 12-té zasedání zastupitelů Dačic
Ve středu 15.9. od 19:30 proběhlo 12. z.z. města Dačic za účasti 19-ti zastupitelů a asi 25-ti přihlížejících občanů (včetně zaměstnanců MěÚ). Na programu byla zajímavá jedině volba nového radního.
Místo radního bylo uvolněno po Otakaru Tesařovi (788 hlasů v komunálních volbách v roce 2002), který odstoupil i ze zastupitelstva. V zastupitelstvu ho nahradil Michal Stehlík (729 hlasů ve volbách, kandidoval za KDU-ČSL, jako bezpartijní). Novým radním se stal (staro)nový zastupitel Miroslav Dvořák (762 hlasů v komunálních volbách v roce 2002, kandidoval za KDU-ČSL, jako bezpartijní) - byl jediný kandidát. Z celkového počtu 19-ti přítomných zastupitelů bylo 15 pro, 3 se zdrželi hlasování a 1 hlas byl neplatný (!?). Hlasování bylo samozřejmě tajné. Nový radní Miroslav Dvořák byl první náhradník za bývalého zastupitele Petra Birnera (ve volbách získal 786 hlasů), který letos odstoupil.
Dále tam bylo řečeno, že se již nebude rozšiřovat dačický lom, v roce 2005 se bude opravovat ulice 9.května a asi i na letošek slíbená ulice Pivovarská. A objevil se další, již šestý, zájemce o dačickou nemocnici.
»»»

19.8.2004 Dětská hřiště - veřejná diskuse
Ve středu v 18 hodin v městské knihovně proběhla první veřejná diskuse radnice s občany za účasti odborníka Daniela Ryšky. V úvodu místostarosta Pavel Habr informoval o úmyslu radnice přestavět stávající hřiště Za Lávkami (vybudované místními obyvateli za poslední pětiletky) a rozšířit ho o pevnou plochu s překážkami pro jiné sporty, které se zatím provozují o kousek dál, na parkovišti Penny Marketu. Dále hovořil o nutné redukci dětských pískovišť (v Dačicích asi 12) a o vybudování jednoho (v areálu Mateřské školky na Červeném Vrchu) až tří pískovišť garantovaných obcí, které by splňovaly příslušné ČSN.
V následné diskusi zástupci místních autoškol Pospíchal a Antonů upozornili na neexistenci dopravního hřiště a ochotu podílet se na výstavbě či jeho provozování . Dále v diskusi zazněl požadavek na dráhu/cestu pro kolečkové bruslaře nebo hřiště pro mládež a rodiče, např. horolezecká stěna, lanové hřiště a jiné tzv. novodobé sporty.
Na závěr se konstatovalo, že nejsou peníze a nejlepší by bylo, kdyby se zde začaly vytvářet sportovní spolky, jako je známe z minulého století, které by si vzali na starost budování a péči o místní hřiště.
Diskuse má pokračovat anketou na dačických školách nebo na internetu.
»»»

CUZK.cz 11.1.2004 Katastr na internetu
Katastrální úřad v Dačicích se od 1.1.2004 nově jmenuje Katastrální úřad pro Jihočeský kraj se sídlem v Českých Budějovicích, katastrální pracoviště Dačice. Nejbližší Katastrální úřad v Telči se nově jmenuje Katastrální úřad pro Vysočinu se sídlem v Jihlavě, katastrální pracoviště Telč. Kromě názvu a změn internetových adres a stránek Katastrálních úřadů, se objevila i nová, volně přístupná aplikace Nahlížení do KN. »»»



| archiv všech článků |

(c) 2004 dacicko.info