darioWebBlog 
blog na serveru dacicko.info
dario (@) dacicko.info
blog navazující na Acta Populi ze serveru iregionu Dačicko
o hraničním regionu a o jiných věcech
výběr z místních událostí, místního a přespolního tisku, psaného i mluveného, Listy JZM, Ozvěny JZM, Jarmark, Telčské listy, Město Dačice informuje, http://www.dacice.cz/, http://www.dacice.info/, http://www.slavonice-mesto.cz/, http://www.slavonice.cz/,http://www.telc-etc.cz/, http://www.mesto-jemnice.cz/, http://www.studena.cz/, http://www.thayaland.at, http://www.kraj-jihocesky.cz, http://www.kr-vysocina.cz, a jiné zdroje.
Jyxo.cz hledej   na internetu na dacicko.info
  blog 2004   acta populi 2000-2003 články, komentáře, rozhovory
  36. týden | 2004 |

31.8.2004 dacice.info - volby do senátu. V senátním volebním obvodu Jihlava, kam patří také Dačicko, se bude o post senátora v listopadových volbách ucházet 5 kandidátů: současný senátor Václav Jehlička (kandiduje za KDU-ČSL), Erich Janderka (ODS), Zdeněk Jaroš (ČSSD), Blanka Dvorníková (Nezávislí), Pavel Šlechtický (KSČM). Volby se uskuteční v pátek 5. a v sobotu 6. listopadu 2004. Pokud se bude konat 2. kolo voleb do Senátu, uskuteční se o týden později, 12. a 13. listopadu. (+ doplnění z 12.9.2004)

30.8.2004 Telčské listy: Telč má novou policejní stanici. Před třemi lety byla dokončena na Starém Městě stanice Hasičského sboru jako první z trojice budov pro složky Integrovaného záchranného systému v Telči. Realizace druhé části, služebny Policie ČR, se protáhla až do roku letošního. Město darovalo pro výstavbu služebny pozemky a vlastní realizace trvala necelých osm měsíců. Výsledkem jsou nové prostory v hodnotě více než 12 mil. Kč s moderním zázemím pro 20 policistů. Samozřejmě nechybí technické prostory, garáže, ale třeba i kotec pro služebního psa.

30.8.2004 Telčské listy: První hot-spot v telčském regionu. Od poloviny června má hotel Černý orel v Telči první hot-spot pro rychlé připojení pro přenosné počítače k internetu. Hotel je vybaven dvěma přístupovými body (access points), které jsou nainstalovány tak, aby jejich signál pokryl většinu místností hotelu, včetně hotelové předzahrádky. Hotel Černý orel využívá zařízení operátora T-mobil.

30.8.2004 Telčské listy: Dobrá Voda má publikaci. Publikace věnovaná oblíbenému letovisku Dobrá Voda u Mrákotína vyšla letos v létě za finanční podpory kraje Vysočina. Na čtyřiceti stranách najde čtenář nejen dobrovodskou historii, zpracovanou Bohumilem Pavlů, ale především vzpomínky rodáků a pamětníků. Brožura vyšla díky autorskému kolektivu rodáků a příznivců Dobré Vody, především Jana Misaře z Vrchlabí, Jana Slabého z Prahy a Josefa Dvořáka z Třebíče, jehož perokresby brožuru ilustrují.

30.8.2004 Telčské listy: Praskolesy jsou památkovou zónou. Od 1. ledna 2005 budou Praskolesy u Mrákotína památkovou zónou dle Vyhlášky 413/2004 Sb., kterou vyhlásilo 24. června Ministerstvo kultury ČR po projednání s příslušnými krajskými úřady. Praskolesy jsou známy nejen lidovou architekturou, ale hlavně velkou dutou lípou se zvoničkou, kterou tam místní zřídili za války v obavě o konfiskaci a roztavení zvonu.

  35. týden | 2004 |

29.8.2004 Smutná zpráva: Včera zemřel po dlouhé nemoci ředitel Integrované střední školy, technické a obchodní, Antonín Habr ve věku 55 let. Smuteční obřad bude v sobotu 4.9. na dačickém hřbitově.


Torgau (D) - Hartenfels 28.8.2004 2. saská výstava v Torgau. Torgau je město na Labi v bývalém východním Německu, kde se na sklonku války setkali spojenecká vojska (americká armáda a Rudá armáda). Dnes je zde ve velkém zámku Hartenfels na břehu Labe 2. zemská výstava, otevřena je do 10. 10. 2004 s podtitulem Sachsen im Europa der Reformationszeit.

  34. týden | 2004 |

Balóny nad Telčí 20.8.2004 Balóny nad Telčí; dnes i přes počáteční nepřízeň počasí se opět vznesly horkovzdušné balóny nad region z telčského náměstí.





beseda v knihovně 18.8.2004 Kdo si hraje, nezlobí aneb téma: dětské hřiště; dnes byla beseda občanů s radnicí na toto téma. Účas byla nevelká ;-), ale zato se živěji besedovalo. Zkráceně tedy výsledek: Radnice by ráda vybudovala hřiště pro kolečkové sporty (prkno s kolečkami, brusle atp.). A zároveň je potřeba do konce roku zredukovat stávající pískoviště.

dačická myší díra 17.8.2004 Myší díra v Dačicích se opravuje! Ne, bohužel. Pouze se opravila kanalizace vedená v ní. Myší díra si na opravu zřejmě ještě počká do doby, až se na radnici rozhodne, začít opravovat obecní budovy. Konkrétně lékárnu na náměstí, ke které myší díra patří. Hlavně boční fasádu a zadní část.


16.8.2004 Haló světe! Tak konečně, po několika více či méně složitých pokusech jsem se rozhodl pro nejjednodužší a nejrychlejší náhradu Acta Populi. Vylepšenou časem snad i o multimediální přílohy.



| archiv starších zpráv |
  L.P.2004
home | prosinec 12_2004 | listopad 11_2004 | říjen 10_2004 | září 09_2004 | srpen 08_2004 |

16.9.2004 12-té zasedání zastupitelů Dačic
Ve středu 15.9. od 19:30 proběhlo 12. z.z. města Dačic za účasti 19-ti zastupitelů a asi 25-ti přihlížejících občanů (včetně zaměstnanců MěÚ). Na programu byla zajímavá jedině volba nového radního.
Místo radního bylo uvolněno po Otakaru Tesařovi (788 hlasů v komunálních volbách v roce 2002), který odstoupil i ze zastupitelstva. V zastupitelstvu ho nahradil Michal Stehlík (729 hlasů ve volbách, kandidoval za KDU-ČSL, jako bezpartijní). Novým radním se stal (staro)nový zastupitel Miroslav Dvořák (762 hlasů v komunálních volbách v roce 2002, kandidoval za KDU-ČSL, jako bezpartijní) - byl jediný kandidát. Z celkového počtu 19-ti přítomných zastupitelů bylo 15 pro, 3 se zdrželi hlasování a 1 hlas byl neplatný (!?). Hlasování bylo samozřejmě tajné. Nový radní Miroslav Dvořák byl první náhradník za bývalého zastupitele Petra Birnera (ve volbách získal 786 hlasů), který letos odstoupil.
Dále tam bylo řečeno, že se již nebude rozšiřovat dačický lom, v roce 2005 se bude opravovat ulice 9.května a asi i na letošek slíbená ulice Pivovarská. A objevil se další, již šestý, zájemce o dačickou nemocnici.
»»»

19.8.2004 Dětská hřiště - veřejná diskuse
Ve středu v 18 hodin v městské knihovně proběhla první veřejná diskuse radnice s občany za účasti odborníka Daniela Ryšky. V úvodu místostarosta Pavel Habr informoval o úmyslu radnice přestavět stávající hřiště Za Lávkami (vybudované místními obyvateli za poslední pětiletky) a rozšířit ho o pevnou plochu s překážkami pro jiné sporty, které se zatím provozují o kousek dál, na parkovišti Penny Marketu. Dále hovořil o nutné redukci dětských pískovišť (v Dačicích asi 12) a o vybudování jednoho (v areálu Mateřské školky na Červeném Vrchu) až tří pískovišť garantovaných obcí, které by splňovaly příslušné ČSN.
V následné diskusi zástupci místních autoškol Pospíchal a Antonů upozornili na neexistenci dopravního hřiště a ochotu podílet se na výstavbě či jeho provozování . Dále v diskusi zazněl požadavek na dráhu/cestu pro kolečkové bruslaře nebo hřiště pro mládež a rodiče, např. horolezecká stěna, lanové hřiště a jiné tzv. novodobé sporty.
Na závěr se konstatovalo, že nejsou peníze a nejlepší by bylo, kdyby se zde začaly vytvářet sportovní spolky, jako je známe z minulého století, které by si vzali na starost budování a péči o místní hřiště.
Diskuse má pokračovat anketou na dačických školách nebo na internetu.
»»»

CUZK.cz 11.1.2004 Katastr na internetu
Katastrální úřad v Dačicích se od 1.1.2004 nově jmenuje Katastrální úřad pro Jihočeský kraj se sídlem v Českých Budějovicích, katastrální pracoviště Dačice. Nejbližší Katastrální úřad v Telči se nově jmenuje Katastrální úřad pro Vysočinu se sídlem v Jihlavě, katastrální pracoviště Telč. Kromě názvu a změn internetových adres a stránek Katastrálních úřadů, se objevila i nová, volně přístupná aplikace Nahlížení do KN. »»»



| archiv všech článků |

(c) 2004 dacicko.info