darioWebBlog 
blog na serveru dacicko.info
dario (@) dacicko.info
blog navazující na Acta Populi ze serveru iregionu Dačicko
o hraničním regionu a o jiných věcech
výběr z místních událostí, místního a přespolního tisku, psaného i mluveného, Listy JZM, Ozvěny JZM, Jarmark, Telčské listy, Město Dačice informuje, http://www.dacice.cz/, http://www.dacice.info/, http://www.slavonice-mesto.cz/, http://www.slavonice.cz/,http://www.telc-etc.cz/, http://www.mesto-jemnice.cz/, http://www.studena.cz/, http://www.thayaland.at, http://www.kraj-jihocesky.cz, http://www.kr-vysocina.cz, a jiné zdroje.
Jyxo.cz hledej   na internetu na dacicko.info
  blog 2004  | acta populi 2000-2003 články, komentáře, rozhovory
  44. týden | 2004 |

foto N.M. 25.10.2004 ministr Cyril Svoboda - dnes navštívil zdejší region. V Dačicích navštívil za doprovodu starosty, místostarosty a tajemníka Gymnázium Dačice.




  43. týden | 2004 |

foto: N.M. 22.10.2004 dacicko.info - včera jsem dostal fotku rozlomené pamětní desky u pomníku kostky cukru (rozlomena byla patrně o víkendu)




22.10.2004 dacice.info - v úterý 19.10. byl předvolební meeting KDU-ČSL (bohužel zřejmě trochu utajovaný - nikde jsem nezahlédl pozvánku) za přítomnosti místopředsedy PSP ČR Jana Kasala. Představili se zde kandidáti do krajského zastupitelstva: Josef Novák ze Studené (14. na kandidátce), Jan Jelínek z Dačic (20. na kandidátce) a Pavel Kamír z Dačic (37. na kandidátce).

21.10.2004 dacice.cz - už i poslední dačická škola spustila včera na adrese http://zskomenskeho.d1net.cz své stránky. Jsou to stránky Základní školy Jana Amose Komenského - Základní školy Dačice

www.ods.cz/jizni.cechy 20.10.2004 Dačice - dnes bylo předvolební setkání s hlavními kandidáty ODS do krajského zastupitelstva Jihočeského kraje včetně hejtmana a stávajících krajských zastupitelů. Setkání se zůčastnilo asi 20 občanů. Na setkání zazněla i dobrá rada, že by bylo dobré, aby se do zastupitelstva kraje dostal někdo z Dačicka. V tomto případě 18. nasazený Pavel Habr, t.č. místostarosta Dačic.
Jinak jsme se dozvěděli, že obchvat Dačic zatím nebude, příští rok by se z peněz Phare měla dokončit oprava silnice na Slavonice, úsek mezi Telčí a Dačicemi zatím není dojednán, zájem o nemocnici Dačice má jen 8 subjektů, z toho asi polovic je od soukromých firem a zbytek od okolních nemocnic.


19.10.2004 dacicko.info - do odkazů jsem přidal firmy Ferrax Sport s.r.o. Lipolec a Nováček - fasády s.r.o. Slavonice

dacicko.info 18.10.2004 Dačice - nový majitel začal opravovat střechu bývalého pivovaru na náměstí (za bývalé majitelky se budova dostala na BLACK PAGE iregionu).
Teď už zbývá ještě něco udělat s posledním zbořeništěm na náměstí, Hospodou pod věží, která ohrožuje kolemjdoucí nebo kolem jedoucí.


  42. týden | 2004 |

evangnet.cz 17.10.2004 evangnet.dacicko.info - dnes se konalo hlasování o sloučení dvou sborů Českobratrské církve evangelické v Telči (a kazatelské stanice Dačice, Slavonice) a ve Velké Lhotě (a kazatelská stanice Valtínov)

16.10.2004 dacicko.info - o víkendu jsem do odkazů z iregionu přidal stránky: SOUz Dačice, R.A.POLEP, Kaze Slavonice, Tůma Dačice, F-Hanet Dolní Němčice

15.10.2004 karmel.cz - dnes je sv. Terezy. Sv. Terezie z Avily je zakladatelkou bosých karmelitek, které sídlí i v Dačicích v bývalém františkánském klášteře.

invex.cz 13.10.2004 invex.digiweb.cz - Invex bude příští rok už v půlce září. Veletrhy Brno se rozhodly v příštím roce uspořádat mezinárodní veletrh informačních a komunikačních technologií Invex ve dnech 12. až 16. září. Invex si tak vymění termín s mezinárodním strojírenským veletrhem, který bude posunut na 3. až 7. října na základě dohody s velkými asociacemi výrobců.

12.10.2004 JETE - včera jaderná elektrárna Temelín ukončila zkušební režim a pracuje již na plný provoz.

11.10.2004 BVV invex - v Brně dnes začal invex (www.bvv.cz/invex)

  41. týden | 2004 |

10.10.2004 dacicko.info - o víkendu jsem do odkazů z iregionu přidal další stránky: Kamenosochařství Bulička, Milan Bastl - Mbit, Brzek s.r.o.

8.10.2004 dacicko.info - do odkazů z iregionu jsem přidal stránky Gymnázia Dačice a nové hudební skupiny Stream.

6.10.2004 Dačice - v pondělí odstartovaly nové stránky dačického gymnázia na adrese www.gymn-dacice.cz

dacicko.info 6.10.2004 dacicko.info - Volby do senátu v "našem" volebním okrsku a krátký rozhovor s bývalým ministrem dopravy Jaroslavem Schlingem a kandidátem do senátu Zdeňkem Jarošem mě přivedli na myšlenku nové, déle trvající ankety: Myslíte, že by mělo Dačicko zůstat v Jihočeském kraji a nebo přejít pod nový kraj Vysočina? Anketa zde na phpRS.dacicko.info.

cssd.cz 5.10.2004 Dačice - dnes byl v komorním sále MěKS předvolební meeting kandidáta ČSSD do Senátu ČR Zdeňka Jaroše (na obrázku vpravo). Přes hodinu trvající povídání o historických a přírodních zajímavostech Dačicka se účastnil i bývalý ministr Jaroslav Schling (na obrázku uprostřed). Zdeněk Jaroš žije v Jihlavě a pracuje jako vedoucí oddělení Muzea Vysočiny.
Předvolební setkání mají většinou velmi nízkou účast. Zde se sešlo pouze 5 občanů, kteří chtěli poznat jihlavského kandidáta do Senátu ČR.


  40. týden | 2004 |

dacicko.info 1.10.2004 Dačice - na dolním náměstí se po deštích začaly propadávat kostky na (jižním) parkovišti.
V pozadí snímku vpravo, je vidět polorozbořená stavba bývalé hospody Pod věží, která sousedila s koncem osmdesátých let minuného století již zbouranou stavbou obuvnictví u Baťu.




| archiv starších zpráv |
  L.P.2004
home | prosinec 12_2004 | listopad 11_2004 | říjen 10_2004 | září 09_2004 | srpen 08_2004 |

16.9.2004 12-té zasedání zastupitelů Dačic
Ve středu 15.9. od 19:30 proběhlo 12. z.z. města Dačic za účasti 19-ti zastupitelů a asi 25-ti přihlížejících občanů (včetně zaměstnanců MěÚ). Na programu byla zajímavá jedině volba nového radního.
Místo radního bylo uvolněno po Otakaru Tesařovi (788 hlasů v komunálních volbách v roce 2002), který odstoupil i ze zastupitelstva. V zastupitelstvu ho nahradil Michal Stehlík (729 hlasů ve volbách, kandidoval za KDU-ČSL, jako bezpartijní). Novým radním se stal (staro)nový zastupitel Miroslav Dvořák (762 hlasů v komunálních volbách v roce 2002, kandidoval za KDU-ČSL, jako bezpartijní) - byl jediný kandidát. Z celkového počtu 19-ti přítomných zastupitelů bylo 15 pro, 3 se zdrželi hlasování a 1 hlas byl neplatný (!?). Hlasování bylo samozřejmě tajné. Nový radní Miroslav Dvořák byl první náhradník za bývalého zastupitele Petra Birnera (ve volbách získal 786 hlasů), který letos odstoupil.
Dále tam bylo řečeno, že se již nebude rozšiřovat dačický lom, v roce 2005 se bude opravovat ulice 9.května a asi i na letošek slíbená ulice Pivovarská. A objevil se další, již šestý, zájemce o dačickou nemocnici.
»»»

19.8.2004 Dětská hřiště - veřejná diskuse
Ve středu v 18 hodin v městské knihovně proběhla první veřejná diskuse radnice s občany za účasti odborníka Daniela Ryšky. V úvodu místostarosta Pavel Habr informoval o úmyslu radnice přestavět stávající hřiště Za Lávkami (vybudované místními obyvateli za poslední pětiletky) a rozšířit ho o pevnou plochu s překážkami pro jiné sporty, které se zatím provozují o kousek dál, na parkovišti Penny Marketu. Dále hovořil o nutné redukci dětských pískovišť (v Dačicích asi 12) a o vybudování jednoho (v areálu Mateřské školky na Červeném Vrchu) až tří pískovišť garantovaných obcí, které by splňovaly příslušné ČSN.
V následné diskusi zástupci místních autoškol Pospíchal a Antonů upozornili na neexistenci dopravního hřiště a ochotu podílet se na výstavbě či jeho provozování . Dále v diskusi zazněl požadavek na dráhu/cestu pro kolečkové bruslaře nebo hřiště pro mládež a rodiče, např. horolezecká stěna, lanové hřiště a jiné tzv. novodobé sporty.
Na závěr se konstatovalo, že nejsou peníze a nejlepší by bylo, kdyby se zde začaly vytvářet sportovní spolky, jako je známe z minulého století, které by si vzali na starost budování a péči o místní hřiště.
Diskuse má pokračovat anketou na dačických školách nebo na internetu.
»»»

CUZK.cz 11.1.2004 Katastr na internetu
Katastrální úřad v Dačicích se od 1.1.2004 nově jmenuje Katastrální úřad pro Jihočeský kraj se sídlem v Českých Budějovicích, katastrální pracoviště Dačice. Nejbližší Katastrální úřad v Telči se nově jmenuje Katastrální úřad pro Vysočinu se sídlem v Jihlavě, katastrální pracoviště Telč. Kromě názvu a změn internetových adres a stránek Katastrálních úřadů, se objevila i nová, volně přístupná aplikace Nahlížení do KN. »»»



| archiv všech článků |

(c) 2004 dacicko.info